1
2
3
4
5
6
7
8

Sve novosti

17.5.2019.
Prijave za Školu plivanja

Prijave za Školu plivanja

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin organizirati će Školu plivanja za učenike 1. i 2. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin (matična i područne).

Škola plivanja provodi se u okviru projekta "Sigurnost na vodi" Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Organizirati će se u Poreču radnim danom od 01. do 12.07.2019.g. Polazak iz Pazina organiziranim autobusom je u 8.00 sati, a povratak u Pazin u 13.00 sati. 

Marendu za sve sudionike osigurati će Društvo "Naša djeca"  Pazin. 

Prijave u Školu plivanja traju od 27. do 31.05.2019.g. od 09.00 do 13.00 sati. Prijaviti se može osobno u prostorijama Društva (Prolaz Ernesta Jelušića 2, Pazin) ili na telefon 052/624-079; 623-405. Prednost pri upisu imati će neplivači i učenici koji se prvi put prijavljuju.

Popis sudionika Škole plivanja biti će objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Gradskog društva Crvenog križa Pazin 19.06.2019.g.

Više..

15.5.2019.
Dodijeljene nagrade pobjednicima Foto natječaja "Temeljna načela"

Dodijeljene nagrade pobjednicima Foto natječaja "Temeljna načela"

14. svibnja 2019.g. dodijeljene su nagrade pobjednicima  Foto natječaja "Temeljna načela" kojeg je Gradsko društvo Crvenog križa Pazin organiziralo u suradnji s Klubom amaterske fotografije Sveti Lovreč s ciljem promocije humanosti.

Nagrade su dobili: 1. Robert Krajcar,

                                  2. Antonia Paškvalić,

                                  3. Nensi Rabar Batovac.

Bila je to prilika za druženje s članovima Odbora, volonterima, djelatnicima i suradnicima.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u pripremi i provedbi, te autorima koji su poslali fotografije na natječaj. 


U Tjednu Crvenog križa organizirano je i mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi na Trgu slobode u Pazinu u suradnji s Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja - ispostava Pazin i Udrugom umirovljenika Pazinštine -mjerenju je pristupilo 99 osoba, te posjeta djelatnika Gradskog društva Crvenog križa Pazin bolesnicima u stacionaru u Pazinu.



Više..

6.5.2019.
Obilježavanje Tjedna Crvenog križa

Obilježavanje Tjedna Crvenog križa

Od 8. do 15. svibnja u Republici hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa. Tjedan Crvenog križa započinje obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi.

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin organizirati će:

- u srijedu, 08.05.2019.g. - od  8.30 do 10.30 sati na Trgu slobode u Pazinu - besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi u suradnji s Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin i Udrugom umirovljenika Pazinštine.

 

- u utorak, 14.05.2019.g. u 18.30 u prostorijama GDCK Pazin podjelu nagrada za tri najbolje fotografije pristigle na Foto natječaj „Temeljna načela“.

 

 

Više..

29.4.2019.
Održan Susret darivatelja krvi Istarske županije

Održan Susret darivatelja krvi Istarske županije

U subotu, 27. travnja 2019.g.  u Savudriji je održan Susret darivatelja krvi iz Istarske županije. Darivatelji krvi su se međusobno družili i natjecali u ovim disciplinama: mali nogomet, povlačenje konopa (ekipe muških/ekipe ženskih), briškula i trešete (parovi), pikado, odbojka, hakl košarka, stolni tenis (pojedinačno). 

Rezultati natjecanja na Susretu darivatelja krvi Istarske županije:

MALI NOGOMET (M)

1. EKIPA GDCK PAZIN

2. EKIPA GDCK PULA

 

KOŠARKA (M)

1. EKIPA GDCK LABIN

2. EKIPA GDCK PAZIN

 

ODBOJKA (M)

1. RUBA IGOR - EDI GRGORINIĆ (GDCK PULA)

2. VILIJAM ŠEPIĆ - DARKO DRNDIĆ (GDCK PAZIN)

3. ANTONIO PUŽAR - DRAŽEN PUŽAR (GDCK PAZIN)

 

ODBOJKA (Ž)

1. MORIN HUKIĆ - STELA ŠIMIĆ (GDCK LABIN)

2. KARMEN RABAR - NENSI NADAREVIĆ (GDCK LABIN)

 

PIKADO (M)

1. VILIM VALENTA (GDCK PAZIN)

2. IZABEL VLAHOVIĆ (GDCK PAZIN)

3. DARKO DRNDIĆ (GDCK PAZIN)

 

PIKADO (Ž)

1. ANICA OBILINOVIĆ (GDCK LABIN)

2. JASMINA ČRNAC (GDCK BUZET)

3. ŽELJKA NEFAT (GDCK PAZIN)

 

STOLNI TENIS

1. KLASTA BRUNO (GDCK PULA)

2. PUŽAR DRAŽEN (GDCK PAZIN)

3. PUŽAR ANTONIO (GDCK PAZIN)

 

POVLAČENJE KONOPA (M)

1. EKIPA GDCK PAZIN

2. EKIPA GDCK PULA -BUZET-POREČ

3. EKIPA GDCK LABIN


POVLAČENJE KONOPA (Ž)

1. EKIPA GDCK PAZIN-PULA-BUZET

2 EKIPA GDCK LABIN

 

POVLAČENJE KONOPA - DJECA

1. EKIPA GDCK PULA

2. EKIPA GDCK PAZIN

 


Više..

26.4.2019.

Foto natječaj "Temeljna načela"


Uoči Tjedna Crvenog križa, Gradsko Društvo Crvenog križa Pazin u suradnji s KAF-Klubom amaterske fotografije iz Svetog Lovreča organizira Foto natječaj na temu „Temeljna načela“. 

U nastavku možete pročitati Pravila Natječaja:

1.ORGANIZATOR
Gradsko Društvo Crvenog križa Pazin u suradnji s KAF-Klubom amaterske fotografije iz Svetog Lovreča organizira prvi u nizu Foto natječaj na temu „Temeljna načela“, uoči obilježavanja Tjedna Crvenog križa 2019. godine.


2. TEMA NATJEČAJA 

Tema natječaja: “Temeljna načela“ kojima se vodi Crveni križ u svojem radu, viziji i misiji. Temeljna načela Crvenog križa su: HUMANOST, NEPRISTRANOST, NEUTRALNOST, NEOVISNOST, DOBROVOLJNOST, JEDINSTVO I UNIVERZALNOST.

Sudionici se pozivaju na fotografiranje i(li) stvaranje vlastitog doživljaja zadane teme. Organizator je, zadao temu koju fotografi mogu interpretirati na svoj način.

 

3. PRAVO SUDJELOVANJA

Pravo sudjelovanja imaju sve osobe u Republici Hrvatskoj koje se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, bez obzira na spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Prava sudjelovanja izuzeti su i članovi ocjenjivačkog stručnog žirija, osobe u organizacijskom odboru natječaja te osobe mlađe od 12 godina.           

4. PRIJAVA AUTORA

Svaki sudionik može poslati do 3 pojedinačne fotografije. Fotografije mogu biti crno - bijele ili u boji. Dozvoljena je predaja obrađenih fotografija, a ukoliko se radi o montaži, autor mora koristiti isključivo vlastite dijelove fotografskih radova.

Prijava fotografija biti će moguća isključivo putem elektronske prijavnice koja se nalazi na web portalu KAF-a ili direktno putem sljedećeg linka www.kaf-lovrec.hr/ckpa19. Svi podaci na online obrascu moraju biti točno ispunjeni, a potvrda o primitku vaše prijave na natječaj biti će poslana na Vašu e-mail adresu u što kraćem roku.

Slanjem fotografija sudionici potvrđuju autentičnost i preuzimaju odgovornost za snimljene fotografije.

Sudionici natječaja potpuno preuzimaju odgovornost za snimljene fotografije na kojima se pojavljuju i treće osobe.

Sudionici popunjavam online obrasca daju suglasnost organizatoru natječaja za prikupljanje osobnih podataka s ciljem oglašavanja te za korištenje prijavljenih fotografija u promotivne svrhe.

Za sudjelovanje u natječaju nema kotizacije.

 

5. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE FOTOGRAFIJE

Format fotografije može biti max. 3000 piksela po široj stranici. Fotografija ne smije biti veća od 5MB, i treba biti u formatu .jpg (jpeg). Fotografije imenovati po načelu: rednibrojfotografije_inicijaliautora.jpg, npr. 1_ML.jpg. Naziv fotografije opcionalno može biti naveden, ali samo u dijelu obrasca - forme. Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive oznake, poput logotipa ili watermarka autora.

 

 

6. VREMENSKI OKVIR

Prijave fotografija na natječaj trajti će dva tjedna, od 26.4.2019. do 8.5.2019. Prijave u gore opisanom obliku prihvatit će se do 8.5.2019.g. u 23:59.         

 

7. USKLAĐENJE S OPĆOM UREDBOM O ZAŠTITI PODATAKA-GDPR

Sukladno Uredbi (EU) br. 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.travnja 2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, Gradsko društvo Crvenog križa Pazin i KAF-Klub amatera fotografije, obvezuju se postupati sukladno poštivanju i zaštiti osobnih podataka i privatnosti prijavitelja fotonatječaja, bez obzira na nacionalnost ili boravište.

 

8. KRITERIJI ZA DODIJELU NAGRADE

Radovi koji ne podliježu propozicijama (tehnički uvijeti) ili kvalitativnim karakteristikama ovog natječaja (stručni žiri), neće biti prihvaćeni, samim time niti ocjenjivani ni selektirani.

 

Rad stručnog žirija je neovisan. Organizator će fotografije predati žiriju isključivo u anonimnom obliku, tj. bez podataka o autoru. Stručni žiri ne obrazlaže razloge svojih odluka. Odluke žirija su konačne i neopozive, ali predsjednik i član žirija mogu dati svoje obrazloženje na proglašenju pobjednika.          

Radovi koji ne podliježu propozicijama (tehnički uvijeti) ili kvalitativnim karakteristikama ovog natječaja (stručni žiri), neće biti prihvaćeni, samim time niti ocjenjivani ni selektirani.

 

Rezultati i dodjela nagrada odabranim radovima biti će u sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, a sam termin biti će naknadno objavljen.  

 

9. NAGRADE

Stručni žiri  odabrat će najbolje fotografije i autorima dodijeliti jednu od nagrada.

1.nagrada:  Vanjski disk za pohranu podataka od 3TB, rokovnik i promo paket

              Gradskog društva Crvenog križa Pazin

2. nagrada: Dodatni izvor napajanja za mobitele, rokovnik i promo paket   

                     materijala Gradskog društva Crvenog križa Pazin

3. nagrada: Memorijska kartica od 128 GB za fotoaparat, rokovnik i promo paket Gradskog

                     društva Crvenog križa Pazin

 

Stručni žiri može dodijeliti i posebno priznanje ili pohvale, ukoliko smatra da je rad vrijedan navedenog isticanja.

 




                                                                                           

Više..


9.4.2019.

Podjela paketa povodom uskrsnih blagdana

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin je, povodom uskrsnih blagdana, pripremilo  100  poklon paketa koji se sastoje od prehrambenih i higijenskih artikala u vrijednosti od 150,00 kuna. Popis najpotrebitijih građana sastavljen je u suradnji s Gradom Pazinom.

Podjela paketa vršit će se u utorak, 9. travnja i srijedu, 10. travnja 2019.g. u vremenu od 9,00 do 15,00 sati u prostorima  GDCK Pazin, na adresiProlaz Ernesta Jelušića 2. Za osobe koje nisu u mogućnosti same podignuti paket, a dobile su poziv za podizanje istoga, to umjesto njih može učiniti i netko drugi uz predočenje osobne iskaznice i broj OIB-a osobe koja je ostvarila pravo na paket. Paketi koji se na taj način, zbog opravdanih razloga, ne podijele bit će korisnicima osobno dostavljeni na kućnu adresu prije Uskrsa.

U isto vrijeme i na istoj adresi dijele se i paketi koje je pripremio Grad Pazin za potrebite građane.

Više..

8.4.2019.
Održano Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa Istarske i Primorsko - goranske županije

Održano Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa Istarske i Primorsko - goranske županije

U subotu, 06.04.2019.g. je u OŠ Kaštanjer održano je 11. Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa Istarske  i Primorsko-goranske županije. 
Sudjelovale su 23 ekipe u kategoriji mladih i podmlatka s ukupno 140 natjecatelja. 
Osim teorjiske provjere znanja o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći, znanje prve pomoći pokazivalo se i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.
U kategoriji podmlatka u kojoj je nastupilo ukupno 13 ekipa pobijedila je ekipa OŠ MARIJE I LINE UMAG, dok je u kategoriji mladih u kojoj se natjecalo ukupno 10 ekipa slavila ekipa SŠ MARKANTUNA DE DOMINISA RAB.
Pobjedničke ekipe predstvljat će Istarsku i Primorsko-goransku županiju na Državnom natjecanju u Našicama koje se tradicionalno odvija u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa.

Zahvaljujemo se učenicima koji su se natjecali, te njihovim mentorima Maji, Mateju, Pauli i Sanjinu koji su ih pripremali! Zahvaljujemo se i svim volonterima koji su pomogli u pripremi i provedbi Međužupanijskog natjecanja!

Redoslijed svih ekipa po kategorijama:

Kategorija PODMLADAK:
1. OŠ MARIJE I LINE UMAG
2. OŠ IVO LOLA RIBAR LABIN
3. OŠ MALINSKA - DUBAŠNICA KRK
4. OŠ IVANA RABLJANINA RAB
5. OŠ ČAVLE RIJEKA
6. OŠ JURJA KLOVIĆA NOVI VINODOLSKI
7. OŠ VLADIMIRA NAZORA PAZIN
8. OŠ TONE PERUŠKA PULA
9. OŠ ZVONKA CARA CRIKVENICA
10. OŠ DRAGE GERVAISA OPATIJA
11. OŠ SVETI LOVREČ POREČ
12. OŠ MARIA MARTINOLIĆA MALI LOŠINJ
13. OŠ PETAR ZRINSKI ČABAR


Kategorija MLADI:
1. SŠ MARKANTUNA DE DOMINISA RAB
2. SŠ VLADIMIR GORTAN BUJE
3. MEDICINSKA ŠKOLA RIJEKA
4. PAZINSKI KOLEGIJ KLASIČNA GIMNAZIJA PAZIN
5. HOTELIJESKO TURISTIČKA ŠKOLA OPATIJA
6. MEDICINSKA ŠKOLA PULA
7. SŠ AMBROZ HARAČIĆ MALI LOŠINJ
8. SŠ DR.ANTUNA BARCA CRIKVENICA
9. SŠ HRVATSKI KRALJ ZVONIMIR KRK
10. SŠ MATE BALOTE POREČ

Više..

1.4.2019.
Radionica "Crveni križ - moja organizacija"

Radionica "Crveni križ - moja organizacija"

U prostorima Dnevnog boravka za starije osobe Pazin je u petak, 29.03.2019.g. održana četverosatna radionica "Crveni križ - moja organizacija" s ciljem upoznavanja Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, načela, djelatnosti, znaka, prava i obveza volontera i organizatora volontiranja, etičkog kodeksa i dr. Sudjelovalo je 14 djelatnika i volontera. Radionicu su u suradnji organizirali Društvo Crvenog križa Istarske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Pazin.



Više..

27.3.2019.

Susret darivatelja krvi - najava i prijave


NAJAVA SUSRETA DARIVATELJA KRVI ISTARSKE ŽUPANIJE

DRAGI DARIVATELJI POZIVAMO VAS NA SUSRET DARIVATELJA KRVI ISTARSKE ŽUPANIJE



 TKO? DARIVATELJI KRVI ISTARSKE ŽUPANIJE

KADA?   27.04.2019.   OD 10.00 DO 18.00 SATI

GDJE?  KAMP „VELI JOŽE“ SAVUDRIJA

SPORTSKE DISCIPLINE:

-       MALI NOGOMET

-       KOŠARKA HAKL

-       POTEZANJE KONOPA

-       PIKADO

-       BRIŠKULA I TREŠETE

-       STOLNI TENIS

-       ODBOJKA NA PIJESKU

 ZABAVA I RUČAK OSIGURANI!!!!

PRIJAVE: ROK DO 15.04.2019. U GRADSKIM DRUŠTVIMA CRVENOG KRIŽA BUJE, BUZET, LABIN, PAZIN, POREČ, PULA I ROVINJ


Više..

Kalendar događanja

Svibanj
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
28 29 30 31


Info i kontakt

Gradskog društva Crvenog križa Pazin

Adresa

Prolaz Ernesta Jelušića 2
52000 Pazin

Telefon/Fax

Telefax: 052/ 624-079
Telefon: 052/623-405
Ravnateljica: 091 5392549
Dnevni boravak/voditelj pomoći u kući: 052/623-039

Podaci o udruzi

Registarski broj: 18000316
RNO broj: 0010260
NKO broj: 8899 OIB: 35895756430
MB: 03159329
Žiro-račun: HR942402006-1100134118 (ERSTE BANKA)

Rješenjem Ureda državne uprave u IŽ Klasa: UP/I-550-01/16-01/11, Ur.broj: 2163-05-03-16-12 udruzi je odobreno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći sukladno čl. 2 Zakona o humanitarnoj pomoći(NN 102/15)

<