1
2
3
4
5
6
7
8

Sve novosti


15.5.2023.
Škola plivanja - obavijest o prijavama

Škola plivanja - obavijest o prijavama


Gradsko društvo Crvenog križa Pazin organizirati će Školu plivanja za učenike 1. i 2. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin (matična i područne). Škola plivanja provodi se u okviru projekta "Sigurnost na vodi" Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa s ciljem da se zaštiti život i zdravlje djece kroz prevenciju nesreća vezanih uz vodu/more, smanji rizik od ozljeđivanja, te utapanja djece tijekom boravka uz vodu i u vodi, usvoje i poboljšaju plivačke vještine korisnika, osvijesti i educira korisnike o opasnostima povezanim s vodom  i u vodi, te kodovima sigurnosti na vodi.

Škola plivanja  će se organizirati u Poreču radnim danom od 03. do 14.07.2023.g. Polazak iz Pazina organiziranim autobusom je u 8.00 sati, a povratak u 13.00 sati.
Marendu za sve sudionike osigurati će Društvo "Naša djeca"  Pazin.

           

Upisi u Školu plivanja traju od 22.05.2023.g. od 8.00 sati do 24.05.2023.g. do 12.00 sati. Dijete možete prijaviti isključivo slanjem ispunjenih i potpisanih obrazaca za prijavu:
1.  obrazac za prijavu – izjava o suglasnosti roditelja,
2.  obrazac privole,
na e-mail adresu
ckpazinskolaplivanja@gmail.com.
Prijave se neće zaprimati osobno ili telefonski.
 
Obrasce za prijavu se može preuzeti osobno u prostorijama Društva (Prolaz Ernesta Jelušića 2, Pazin) ili na web stranici Društva (www.crvenikrizpazin.hr).
Prednost pri upisu će imati djeca koja još nisu sudjelovala u Školi plivanja Gradskog društva Crvenog križa Pazina.
Broj sudionika je ograničen (35 djece).


Popis sudionika Škole plivanja biti će objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Gradskog društva Crvenog križa Pazin 07.06.2023.g.

 

Više..

8.5.2023.
Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – 8. svibnja

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – 8. svibnja

Svake godine, 8. svibnja, obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u čast dana rođenja Henryja Dunanta koji je utemeljio Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca -najveću i najstariju humanitarnu organizaciju na svijetu koju čine: Međunarodni odbor Crvenog križa, Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te 192 nacionalna društva.

Užasnut stradanjima i prizorima ranjenih vojnika koji su u bitci kod Solferina 1859. godine umirali zbog manjka zdravstvenih djelatnika i sanitetskog materijala, Dunant se angažirao i zajedno s lokalnim stanovništvom organizirao pomaganje svima bez obzira kojoj strani u sukobu pripadali.
To iskustvo potaknulo ga je na razmišljanje. Svoje zamisli iznosi u knjizi „Sjećanje na Solferino“ objavljenoj 1862. godine. Zaključuje da je potrebno u svim zemljama organizirati društva koja bi u mirnodopskom vremenu educirala sanitetsko osoblje, ističe važnost zaštite ranjenika bez obzira kojoj strani u sukobu pripadaju te važnost sklapanja međunarodnih ugovora koji bi propisali rad nacionalnih društava i pri tome omogućili poštivanje njihove neutralnosti. Već 1863. godine sazvana je međunarodna konferencija u Ženevi koja je dala temelj za početak djelovanja Međunarodnog Crvenog križa, danas poznatog kao Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Pokret u svome radu slijedi 7 temeljnih načela: humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost, kojima se omogućuje učinkovita i nepristrana pomoć i podrška ljudima koji su pogođeni prirodnom katastrofom, oružanim sukobom ili nekom drugom kriznom situacijom, ali i svima onima koji zbog različitih životnih okolnosti trebaju neku vrstu humanitarne pomoći.

Zahvaljujući Henryju Dunantu i njegovoj predanosti i želji za pomaganjem ljudima u potrebi, na ovaj se dan u cijelom svijetu slavi posvećenost, trud i rad volontera i zaposlenika Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Živimo u vremenu koje je obilježeno raznim prirodnim nepogodama, katastrofama, ali i ratnim sukobima, koji oduzimaju čovjeku sigurnost i sredstva za život, a često i dostojanstvo. Nažalost, krizne situacije i sukobi najteže pogađaju one najranjivije i zato je ovaj dan izuzetno važan jer slavi humanost, dobrotu i pružanje pomoći i podrške u trenucima kada je najpotrebnije. Posljednjih nekoliko godina pandemija bolesti COVID-19, potresi u Zagrebu i na Banovini, ali i briga oko raseljenog stanovništva iz Ukrajine pokazala je koliko je važno ljudima pružiti pomoć i olakšati svakodnevnicu.

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ove godine obilježava se pod sloganom "Sve što radimo, radimo od srca", čime se želi naglasiti predanost i posvećenost društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca svom radu i osiguravanju pristupa najranjivijima. Bez obzira radi li se o kriznim situacijama ili raseljavanju kao posljedici ratnih zbivanja, Crveni križ u svoj rad s pogođenim stanovništvom uvijek ulaže srce, empatiju i suosjećanje.

U Hrvatskoj se od 8. do 15. svibnja obilježava i Tjedan Crvenog križa u kojemu društva Hrvatskog Crvenog križa provode brojne aktivnosti i na taj način upoznaju javnost sa svime onime što Crveni križ u našoj zemlji radi.

Proslavite s nama Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i neumoran rad svih onih koji pomažu ljudima kako bi umanjili patnju te zaštitili ljudsko dostojanstvo i promovirali kulturu mira, toleranciju i zajedništvo.

Tekst preuzet sa www.hck.hr

Više..

18.4.2023.
Prijavite se na testiranja za Tečajeve za osposobljavanje spasioca!

Prijavite se na testiranja za Tečajeve za osposobljavanje spasioca!

Započela su testiranja za Tečajeve za osposobljavanje spasioca, a sami tečajevi provodit će se u svibnju i lipnju diljem Hrvatske. Svi oni koji se žele prijaviti, detalje o rasporedu, kao i kriterijima za pristup tečaju, mogu pronaći OVDJE.
 
Hrvatski Crveni križ već 20 godina, na temelju svojih javnih ovlasti, jedini u Republici Hrvatskoj provodi tečajeve za osposobljavanje spasioca.
 
Spasioci su iznimno važna karika u sigurnosnom aspektu hrvatskog turizma, ali je njihova uloga ključna i u spašavanju života hrvatskih građana, posebno uzimajući u obzir podatak da godišnje u Hrvatskoj od utapanja umre prosječno 90 ljudi.
 
Osposobljavanje spasilaca i njihovo zapošljavanje na kupalištima diljem Hrvatske snažno utječe  na prevenciju utapanja, a time se podiže i razina sigurnosti građana i turista na vodenim površinama.
 
Trenutno u cijelome svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, vlada velika potražnja za spasiocima na tržištu rada, što spasiocima omogućava brzo i sigurno zapošljavanje.
 
Na tečaju za osposobljavanje spasilaca stječu se znanja, vještine i kompetencije koje su  korisne tijekom cijeloga života jer spašavaju ljudske živote!
 

Preuzeto sa www.hck.hr


Više..


30.3.2023.
Prijevoz starijih osoba - od kućnog praga do potrebitih vrata

Prijevoz starijih osoba - od kućnog praga do potrebitih vrata

Program: Prijevoz starijih osoba – Od kućnog praga do potrebitih vrata prijavljen je na Poziv Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2023. i 2024. godinu za Prioritetno područje 2.: Osiguravanje usluga za starije osobe u zajednici - usluga prijevoza u partnerstvu s Gradom Pazinom.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je sredstva za provedbu u iznosu od 15.180,00 eura. Uz Ministarstvo, Program će financirati i Grad Pazin.

 

Programom „Prijevoz starijih osoba - Od kućnog praga do potrebitih vrata“ osigurati će se usluga prijevoza za starije osobe koje se potiče na što duži ostanak u vlastitom domu, u cilju smanjenja rizika od socijalne isključenosti, povećanja kvalitete njihovih života te poticanja aktivnog i zdravog starenja ojačavanjem mreže socijalnih kontakata, senzibiliziranja lokalne zajednice za potrebe starijih osoba i potrebu uzajamnog pomaganja, brige o njima i unaprjeđenje volonterstva. Tijekom provedbe programa planirani su prijevozi korisnika od kućnog praga do mjesta koja su starijim osobama važna, prema unaprijed definiranom rasporedu i prema potrebi korisnika čime će se povećati osjećaj sigurnosti i smanjiti osjećaj socijalne isključenosti starijih osoba koji je posljedica njihove osobne nemoći, prostorne izoliranosti, nedostatka socijalne podrške i udaljenosti od bliskih članova obitelji. Značajno će se podići kvaliteta života starijih osoba, spriječiti prerana institucionalizacija i stvoriti pozitivno okruženje za život u vlastitom domu.

 

Ciljana skupina su starije osobe iznad 65 godina - izravni korisnici programa su najugroženija skupina starijih osoba koji žive u vlastitom domu i za koje se programom osigurava prijevoz i zadovoljava potreba za mobilnošću te dostupnost raznih usluga u lokalnoj zajednici.

Kriteriji za uključivanje prednost samačka domaćinstva, ZMN, u slučaju velikog broja korisnika – korištenje usluga jednom tjedno i dr.

Krajnji korisnici programa su članovi obitelji korisnika usluga, lokalna zajednica, Republika Hrvatska.

Ovim Programom stvoriti će se nove vrijednosti u lokalnoj zajednici. Veća socijalna uključenost starijih osoba u život lokalne zajednice posredno će imati utjecaj najviše na članove obitelji korisnika u smislu bolje usklađenosti privatnog i poslovnog života (manja odsustvovanja s posla, smanjenje zabrinutosti za osobe starije dobi o kojima brinu).

Dugoročne promjene koje će nastati provedbom programa prije svega se odnose na poboljšanje psihosocijalnog i zdravstvenog statusa korisnika Programa odnosno starijih osoba u smislu smanjenja usamljenosti i povećanja osjećaja pripadnosti lokalnoj zajednici kao i povećanoj brizi za vlastito zdravlje  odnosno manjem pobolu stanovništva starije dobi. Ekonomski to znači i manji troškovi zdravstvenog sustava.

Nadalje, doći će do promjena promišljanja općenito o starenju i promovirat će se aktivno starenje. Ovakvim promjenama doprinosimo općem cilju: smanjenje rizika od socijalne isključenosti i povećanja kvalitete života starijih osoba.

 

Mjesto provedbe: Područje Grada Pazina  -  Riječ je o velikom prostoru koje obuhvaća površinu od 135 km² te s udjelom od 21,48% starijih osoba. Nema organiziranog javnog prijevoza.

 

Korisnici uslugu prijevoza mogu koristiti radnim danom od 8.00 do 16.00 sati uz obaveznu prethodnu najavu (2 dana ranije) na brojeve 052/623-039 i 091/1624162.

Korisnici neće plaćati naknadu za uslugu prijevoza.

 

Vrijeme provedbe: Ugovor s Ministarstvom je potpisan do 31.12.2023.g. s mogućnošću produžavanja do 31.12.2024.g.

 

Programom “Prijevoz starijih osoba - Od kućnog praga do potrebitih vrata” osobama starije dobi na području Grada Pazina, razvitkom mreže dostupnih socijalnih usluga, osigurat će se prilagođena usluga prijevoza od vrata do vrata za kvalitetan i dostojanstven život u trećoj životnoj dobi.

 

 

Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Pazin i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Program financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Pazin.


Više..

7.3.2023.
Procjena potreba raseljenog stanovništva iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj

Procjena potreba raseljenog stanovništva iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj

Hrvatski Crveni križ objavio je upitnik o potrebama raseljenih osoba iz Ukrajine koje sada borave u Hrvatskoj kako bi dobili dodatne informacije o potrebama i izazovima s kojima se suočavaju. Pozivamo raseljene osobe iz Ukrajine da popune upitnik koji je dostupan na slijedećem linku:
 
Needs Assessment Form
 
Upitnik je potpuno anoniman i za njegovo popunjavanje potrebno je oko 10 minuta. Njegovi rezultati će nam služiti da bolje usmjerimo našu pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine.
 
 
Хорватський Червоний Хрест опублікував анкету про потреби переселенців з України, які зараз проживають у Хорватії, щоб отримати додаткову інформацію про потреби та виклики з якими вони стикаються. Запрошуємо переселенців з України заповнити анкету, яка доступна за посиланням:

ХЧХ - Needs Assessment Form

Анкета повністю анонімна, її заповнення займає близько 10 хвилин. Pезультати анкети допоможуть нам краще спрямувати нашу допомогу переселенцям з України.
 
 
Хорватский Красный Крест опубликовал анкету о потребностях перемещенных людей из Украины, которые  сейчас проживают в Хорватии, чтобы получить дополнительную информацию о потребностях и проблемах с которыми они сталкиваются. Приглашаем переселенцев из Украины заполнить анкету, которая доступна на ссылке:

ХКК - Needs Assessment Form

Анкета полностью анонимна и ее заполнение занимает около 10 минут. Pезультаты aнкеты помогут нам более целенаправленно оказывать помощь переселенцам из Украины.

Preuzeto sa www.hck.hr

Više..

6.3.2023.

Oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme

Na temelju članka 26. i 28. Statuta Gradskog društva Crvenog križa Pazin (Br: 175-XIV/2015, usvojen 29.09.2015.g.), članka 9. Pravilnika o radu Gradskog društva Crvenog križa Pazin (Br: 29-V/2015, usvojen 12.02.2015.g.) i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu (Br: 200-XIX/17, usvojen 14.11.2017.g.) Gradsko društvo Crvenog križa Pazin raspisuje

OGLAS

za prijam u radni odnos na određeno vrijeme

 

1. TERENSKI DJELATNIK - VOZAČ - 1 izvršitelj na određeno vrijeme do 31.12.2023.g. s mogućnošću produžavanja do 31.12.2024.g. uz probni rok od 3 mjeseca 

 

Osnovni uvjeti:

-      minimalna stručna sprema: SSS u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,

-      aktivno upravljanje motornim vozilom B kategorije.

 

Dodatni uvjeti: poželjno iskustvo u radu sa starijim osobama

 

Opis poslova i odgovornosti:

- prijevoz i pratnja korisnika u socijalne, zdravstvene, kulturne i dr. ustanove,  do trgovine i slično,
- koordinacija rasporeda vožnji
u dogovoru s voditeljem projekta.

Obavlja i druge poslove iz djelokruga rada iz GDCK Pazin, po nalogu ravnatelja.

 

Rad se odvija u sjedištu Društva i na području Grada Pazina, a u slučaju potrebe i u drugim mjestima u Republici Hrvatskoj.

 

U prijavi na Oglas potrebno je navesti osobne podatke podnositelja (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona/mobitela, adresa elektroničke pošte). Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

 

Uz prijavu na Oglas potrebno je priložiti:

- životopis,

- presliku dokaza o završenoj školi (ako kandidatkinja uz prijavu priloži dokumente u kojima osobni podatci nisu istovjetni, dužna je dostaviti i dokaz o njihovoj promjeni (presliku vjenčanog ili rodnog lista i sl.),

- dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske ili druge države članice Europske unije,

- dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (izvornik uvjerenja nadležnog suda ili ispis elektroničke isprave koji omogućuje provjeru vjerodostojnosti iste, ne starije od 6 mjeseci),

- elektronički zapis o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz područja radnih odnosa, ne starije od mjesec dana (e-radna knjižica),

- presliku vozačke dozvole – B kategorija.

 

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidati su dužni predočiti izvornike, inače se smatra da je kandidat povukao prijavu na Oglas.

Urednom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u Oglasu.

 

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju temeljem posebnog propisa, dužan je u prijavi na Oglas pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu. Prednost ostvaruje samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ broj 121/17.) uz prijavu na Oglas dužan je priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.

 

Prijave s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta iz Oglasa podnose se u roku od 8 dana od dana objave Oglasa na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama GDCK Pazin, osobno ili poštom na adresu: Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Pazin, Prolaz Ernesta Jelušića 2, 52000 Pazin s naznakom „Za prijam u radni odnos“.

Osobe koje ne podnesu pravodobne i uredne prijave ili ne ispunjavaju formalne uvjete Oglasa, ne smatraju se kandidatima prijavljenima na Oglas. Pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom dostaviti će se putem elektroničke pošte koju je kandidat naveo u prijavi.

Nepotpune i nepravovremene Prijave neće se razmatrati.

Poziv na razgovor kandidatu će se dostaviti putem elektroničke pošte koju je kandidat naveo u prijavi na Oglas.

Ako kandidat ne pristupi razgovoru smatra se da je povukao prijavu na Oglas.

O rezultatima Oglasa kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

 

Prijavom na Oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme, kandidati daju suglasnost Gradskom društvu Crvenog križa Pazin, da sve njihove osobne podatke dostavljene u prijavi prikuplja, obrađuje, koristi i evidentira u svrhu provedbe postupka prijma u radni odnos na određeno vrijeme, da ih može koristiti u svrhu kontaktiranja i objave na internetskim stranicama, te da po okončanju postupka prijma, čuva njihove podatke sukladno Zakonu o arhivskom gradivu i arhivima i Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Na Oglas se mogu javiti osobe oba spola (čl. 13. st.2. Zakona o ravnopravnosti spolova (NN 82/08,138/12, 69/17).

Napomena: riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom Oglasu odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Zadržava se pravo poništenja Oglasa. Protiv Odluke o poništenju ne postoji mogućnost prigovora.

KLASA: 112-02/23-01/02

URBROJ: 2163-1-21-01-23-01

Pazin,  06.03.2023.g.                                                                     

Više..

8.2.2023.

Oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme

Na temelju članka 26. i 28. Statuta Gradskog društva Crvenog križa Pazin (Br: 175-XIV/2015, usvojen 29.09.2015.g.), članka 9. Pravilnika o radu Gradskog društva Crvenog križa Pazin (Br: 29-V/2015, usvojen 12.02.2015.g.) i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu (Br: 200-XIX/17, usvojen 14.11.2017.g.) Gradsko društvo Crvenog križa Pazin raspisuje

OGLAS

za prijam u radni odnos na određeno vrijeme

 

1. TERENSKI DJELATNIK - VOZAČ - 1 izvršitelj na određeno vrijeme do 31.12.2023.g. s mogućnošću produžavanja do 31.12.2024.g. uz probni rok od 3 mjeseca 

 

Osnovni uvjeti:

-      minimalna stručna sprema: SSS u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,

-      aktivno upravljanje motornim vozilom B kategorije.

 

Dodatni uvjeti: poželjno iskustvo u radu sa starijim osobama

 

Opis poslova i odgovornosti:

- prijevoz i pratnja korisnika u socijalne, zdravstvene, kulturne i dr. ustanove,  do trgovine i slično,
- koordinacija rasporeda vožnji
u dogovoru s voditeljem projekta.

Obavlja i druge poslove iz djelokruga rada iz GDCK Pazin, po nalogu ravnatelja.

 

Rad se odvija u sjedištu Društva i na području Grada Pazina, a u slučaju potrebe i u drugim mjestima u Republici Hrvatskoj.

 

U prijavi na Oglas potrebno je navesti osobne podatke podnositelja (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona/mobitela, adresa elektroničke pošte). Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

 

Uz prijavu na Oglas potrebno je priložiti:

- životopis,

- presliku dokaza o završenoj školi (ako kandidatkinja uz prijavu priloži dokumente u kojima osobni podatci nisu istovjetni, dužna je dostaviti i dokaz o njihovoj promjeni (presliku vjenčanog ili rodnog lista i sl.),

- dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske ili druge države članice Europske unije,

- dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (izvornik uvjerenja nadležnog suda ili ispis elektroničke isprave koji omogućuje provjeru vjerodostojnosti iste, ne starije od 6 mjeseci),

- elektronički zapis o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz područja radnih odnosa, ne starije od mjesec dana (e-radna knjižica),

- presliku vozačke dozvole – B kategorija.

 

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidati su dužni predočiti izvornike, inače se smatra da je kandidat povukao prijavu na Oglas.

Urednom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u Oglasu.

 

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju temeljem posebnog propisa, dužan je u prijavi na Oglas pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu. Prednost ostvaruje samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ broj 121/17.) uz prijavu na Oglas dužan je priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.

 

Prijave s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta iz Oglasa podnose se u roku od 8 dana od dana objave Oglasa na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama GDCK Pazin, osobno ili poštom na adresu: Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Pazin, Prolaz Ernesta Jelušića 2, 52000 Pazin s naznakom „Za prijam u radni odnos“.

Osobe koje ne podnesu pravodobne i uredne prijave ili ne ispunjavaju formalne uvjete Oglasa, ne smatraju se kandidatima prijavljenima na Oglas. Pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom dostaviti će se putem elektroničke pošte koju je kandidat naveo u prijavi.

Nepotpune i nepravovremene Prijave neće se razmatrati.

Poziv na razgovor kandidatu će se dostaviti putem elektroničke pošte koju je kandidat naveo u prijavi na Oglas.

Ako kandidat ne pristupi razgovoru smatra se da je povukao prijavu na Oglas.

O rezultatima Oglasa kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

 

Prijavom na Oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme, kandidati daju suglasnost Gradskom društvu Crvenog križa Pazin, da sve njihove osobne podatke dostavljene u prijavi prikuplja, obrađuje, koristi i evidentira u svrhu provedbe postupka prijma u radni odnos na određeno vrijeme, da ih može koristiti u svrhu kontaktiranja i objave na internetskim stranicama, te da po okončanju postupka prijma, čuva njihove podatke sukladno Zakonu o arhivskom gradivu i arhivima i Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Na Oglas se mogu javiti osobe oba spola (čl. 13. st.2. Zakona o ravnopravnosti spolova (NN 82/08,138/12, 69/17).

Napomena: riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom Oglasu odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Zadržava se pravo poništenja Oglasa. Protiv Odluke o poništenju ne postoji mogućnost prigovora.

KLASA: 112-02/23-01/01

URBROJ: 2163-1-21-01-23-01

Pazin,  08.02.2023.g.                                                                     

                                                                                              Gradsko društvo Crvenog križa Pazin

 

Više..

7.2.2023.
Pomoć stradalim ljudima u Turskoj i Siriji

Pomoć stradalim ljudima u Turskoj i Siriji

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji.

Od danas, 7. veljače, svi građani koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Erste&Steiermärkische banci:
 
IBAN: HR5424020061500126075
 
POZIV NA BROJ ZA APEL : 751
 
SWIFT CODE ( ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA) : ESBCHR 22

Građani mogu pomoći i  pozivom na broj donatorskog telefona 060 90 11 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen, kao i naknada teleoperateru. Teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.)

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji.
 
Oba društva Crvenoga polumjeseca od prvoga su trenutka na terenu i pomažu tisućama stradalih te im osiguravaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći. Usto, timovi Crvenoga polumjeseca sudjeluju i u potrazi i spašavanju osoba zarobljenih pod ruševinama.
 
Hrvatski Crveni križ stavio je svoje ljudske i druge resurse u stanje pripravnosti te je spreman reagirati čim se za to iskaže potreba, a u skladu s uputama Turskoga i Sirijskoga Crvenoga polumjeseca koji neprestano apeliraju da se humanitarna pomoć šalje koordinirano kako ne bi došlo do logističkog zagušenja.
 
Svim građanima i tvrtkama koje će se odazvati apelu za pomoć stradalom stanovništvu Turske i Sirije, Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje.


Preuzeto sa www.hck.hr

Više..

Kalendar događanja

Ožujak
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Info i kontakt

Gradskog društva Crvenog križa Pazin

Adresa

Prolaz Ernesta Jelušića 2
52000 Pazin

Telefon/Fax

Telefax: 052/ 624-079
Telefon: 052/623-405
Ravnateljica: 091 5392549
Dnevni boravak/voditelj pomoći u kući: 052/623-039

Podaci o udruzi

Registarski broj: 18000316
RNO broj: 0010260
NKO broj: 8899 OIB: 35895756430
MB: 03159329
Žiro-račun: HR942402006-1100134118 (ERSTE BANKA)

Rješenjem Ureda državne uprave u IŽ Klasa: UP/I-550-01/16-01/11, Ur.broj: 2163-05-03-16-12 udruzi je odobreno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći sukladno čl. 2 Zakona o humanitarnoj pomoći(NN 102/15)

<